Overgewicht en Diabetes

Expertise in Leefstijlgeneeskunde
Dagelijks leest u in de krant of hoort u op de televisie dat het aantal personen met overgewicht en diabetes, ondanks de vele campagnes,  blijft toenemen.  Overgewicht wordt vastgesteld met de Body Mass Index (BMI) waarbij rekening wordt gehouden met de lichaamslengte.  Een gezond persoon heeft een BMI van 18-25.  Een waarde boven 25 wijst op overgewicht.  In het kader van de leefstijlgeneeskunde krijgen patienten een passend advies om hun  leefstijl te verbeteren. Het lichaamsgewicht kan makkelijker onder controle worden gehouden. Een passend leefstijladvies helpt ook om het ontstaan van suikerziekte  of hart- en vaatziekte  te voorkomen.  Is uw gewicht te hoog wacht dan niet te lang en kom in actie. Het gaat om uw gezondheid.
Maak een afspraak voor een passend leefstijladvies.

Overgewicht en diabetes.
Overgewicht kan leiden tot stoornissen in de suikerstofwisseling. Het gevolg is dat de bloedsuiker te hoog wordt en allerlei klachten ontstaan. Dit ziektebeeld wordt diabetes (suikerziekte) genoemd. De huisarts schrijft een tablet voor om de bloedsuiker te verlagen. Met deze medicatie wordt echter de onderliggende ziekte niet behandeld. Door het volgen van een leefstijladvies kunt u de ziekte volledig omkeren. Resultaten van veel onderzoek tonen aan dat een gewichtsreductie van 5 kg  vaak al voldoende is om de bloedsuiker te normaliseren en uw vitaliteit te bevorderen.  Bij ernstige vormen van suikerziekte worden patiënten soms behandeld met insuline. Ook in deze fase is het mogelijk door een passend leefstijladvies bij 60% van de patiënten de bloedsuiker te normaliseren.
Wacht niet te lang en maak een afspraak voor een passend leefstijladvies.

Hart- en vaatziekten of hoge bloeddruk
Het belangrijkste risico van suikerziekte is het ontstaan van een verhoogde ontstekingsactiviteit in het lichaam. Dit veroorzaakt vaatontstekingen, hoge bloeddruk, zenuwontstekingen en hartziekten.  Meer dan 90% van de hart- en vaatziekten is gerelateerd met een ongezonde leefstijl. Met een passend leefstijladvies kunnen deze ziekten verbeteren.  Hartziekten kunnen ook ontstaan door verhoogde waarden van het cholesterol. Artsen schrijven statines voor, maar met een passend leefstijladvies kan eenvoudig het cholesterolgehalte in het bloed worden verlaagd zonder de bijwerkingen van de statines.
Mensen met hoge bloeddruk worden vaak behandeld met plastabletten of specifieke reguliere medicatie. In de leefstijlgeneeskunde worden specifieke diëten toegepast. Een deel van de patiënten heeft een goede respons en kan met minder reguliere medicatie.
Wacht niet te lang en maak een afspraak voor een passend leefstijladvies