Behandeling met supplementencocktail

protocol behandeling dikkedarmkanker stadium IV

Waarom deze behandeling?

De reguliere behandeling van dikkedarmkanker stadium IV met chemokuren resulteert in stabilisatie en   verkleining van het primaire proces en de metastasen.  Na enige maanden treedt altijd progressie op van het ziektebeeld. Recente studies hebben aangetoond dat het toevoegen van vitamine D aan de behandeling het behandelingsresultaat verbetert. In deze studie wordt naast vitamine D een cocktail van supplementen toegediend om het behandelingsresultaat na de eerstelijn behandeling verder te verbeteren. Behandeling met vitamine D heeft geen bijwerkingen en verbetert de kwaliteit van leven. Deelname aan het  vitamine D protocol betekent dat u zelf actief meewerkt om,  in combinatie met de reguliere therapie, de ziekte langer onder controle te houden.  Het protocol bestaat uit: 1. een dieet waarin de meest recente inzichten van goede voedingsstoffen worden besproken en 2. dagelijkse inname van  vitamine D in combinatie met de cocktail van supplementen.

Dieet voor patiënten met dikkedarmkanker

Voor alle patiënten met dikkedarmkanker kanker is het belangrijk een dieet te volgen. Het dieet is rijk aan groente en fruit bij voorkeur verwerkt tot sappen. Veel volle granen voor het ontbijt en de lunch met een voorkeur voor havermout. Peulvruchten, volkoren pasta en zilvervlies rijst.  Twee keer per week vette vis en incidenteel vlees van kalkoen.

Alle details van het dieet worden tot in detail met u besproken.

De supplementencocktail

In de cocktail wordt vitamine D voorgeschreven in therapeutische dosering. De dosering is volstrekt veilig conform de adviezen van de Europese Voedsel Autoriteit (EFSA). De vitamine D bloedspiegel behoort een therapeutische waarde te krijgen en zal hierop worden gecontroleerd. Naast de vitamine D wordt een cocktail van darm specifieke supplementen gegeven. De cocktail kan in combinatie met de reguliere therapie worden ingenomen. Alle patiënten ervaren dat door inname van de cocktail de bijwerkingen van de chemokuren verminderen.

Bij verreweg de meeste patiënten zullen in combinatie met de  reguliere chemotherapie de metastasen in de lever verkleinen.  Deze studie probeert een antwoord te vinden op de volgende vragen:

  1. Wordt  behandeling met de supplementen cocktail over een periode van 2 jaar  goed verdragen.
  2. Kan door inname van de supplementencocktail  de  progressievrije overleving van de eerstelijns  chemotherapie worden verlengd?

Voor het aanmelden van het behandelprotocol neem telefonisch contact op.